diumenge, 16 de febrer del 2014





HE TORNAT!

La gestió del temps no és un dels meus punts forts. Sempre vull fer moltes coses i em falta temps ! Des de fa molt temps vaig prometre a les famílies que heu assistit a les sessions que duc a terme a les biblioteques que us posaria totes aquelles coses que són importants per a mi i que crec que us poden interessar.
Doncs , SOM-HI !


Per tots aquells que viviu a Gràcia teniu a l’abast una escola d’art , dansa i música molt interessant que és diu MOVEMENT. Crec que val la pena anar-hi a donar una ullada. Entreu al cercador i deixeu  que les propostes de l’Helena us engresquin .

 http://www.movementbcn.org/who.php

La gent de Gràcia esteu de sort ja que també conteu amb tres llibreries encantadores per buscar materials pels vostres fills:  Bateau lune,  La caixa d’eines, Casa Anita  totes estan portades per gent amb molta força que us donarà un bon consell. Si sou de fora de Barcelona podeu a més a més anar a veure alguna pel·lícula al cinemes Verdi que tenen una programació Verdi KID’s que val la pena seguir-la d’aprop.


Si voleu sortir amb als nens a un altre lloc, val la pena seguir la programació d’activitats que dins del programa  laboratori de lletres i imatges du a terme la biblioteca de Roca Umbert a Granollers, de la mà de la Glòria Gorchs i l’Anna Mas Danès. També val molt la pena perdre’s pels links als quals fa referència en la plana del Laboratori de les lletres.

Ja teniu feina per començar el curs!!!!! Ànims.
 




Passejant amb la família pel centre de Barcelona vaig passar per davant de la botiga “INGENIO “ . Em vaig recordar de vosaltres i us la passo de referència.

Que hi podeu trobar? A part del que ja es veu, només entrar podeu demanar màgia per fer amb els més petits: pilotes que canvien de colors, capses màgiques, llibres on desapareixen els dibuixos....Amb uns recursos tant màgics segur que aconseguireu fer amb el nen coses fins ara impensables: anar a dormir a l’hora, menjar-se un plat de bledes, entrar o sortir de la banyera...
La botiga està al carrer Raurich, quasi tocant al carrer Ferran a Barcelona.



El temps m’ha atrapat de nou ....tic,tac..click,clack....


Aquesta passada tardor he treballat molt en clau de dansa tradicional.

La dansa sempre ha estat l'expressió d'un sentiment col·lectiu.

Els nostres nens es mouen per un impuls vital molt necessari per a créixer. El nen necessita  potenciar i omplir aquest moviment de presència i emoció al mateix temps que en gaudeix amb aquells que l’estimen. Anem per feina:
Hem treballat:
  • Piano i pianistes, exercici pensat per la coordinació AUDIO-MOTRIU ( la parla és impulsada en part per aquesta coordinació).

La música que em fet servir és la nº1 de  “Baby Vivaldi”

  • Formigues,elefants,marietes i altres bestietes Quan la música sonaben els xiulets dels soldats nosaltres ( l’adult) també xiulem ( molt important per que en aquest moment formen part de la música i donem la imatge el nen de treballar amb els llavis.

Recordem:
FORMIGUES SOLDAT amb els tous dels dits.
ELEFANTS de CÀRREGA amb els punys.
MARIETES TIMBALERES amb els palmells de costat simulant unes baquetes.
A cada tros de música el seu animal. Preparats !!! Us falta saber la música : tema de la pel.lícula “El Puente sobre el rio Kuait”

Amb tanta marxa ha començat a ploure. És la tardor.

  • Cançons mimades: “ TIP,TAP cau la pluja, cau la pluja...”. “ Ja plou farem xip-xap”, “ plou i fa sol” recordeu, ompliu de sentit i emoció les paraules (sempre que pogueu ).


  • Cançó de falda: “ Si la barqueta es tomba..” recordeu que treballem sobretot l’equilibri i recordeu de dir cada dia de la setmana, de la manera més diferent possible, fent inflexions amb la veu.
  • Audició de falda :"Anirem a Paris...” us recordo que moltes d’aquestes cantarelles les podeu trobar en el llibre TAT. Demaneu-lo a la bibliotecaria que encantada us l'oferirà . Per cert va amb CD.


  • Dansa: “ Dansa del calçó” dansa binària on anàvem a cavall tot fent un valset en la primera frase i a salts a la segona. El nen, al final, preveu i sap el que ha de fer  en cada frase.


  • Dansa de Cascavells: us adjunto la foto per que us animeu a construir vosaltres mateixos el vostre primer instrument.

La dansa la trobareu  en el Cd “EL GALOP “ a la biblioteca.
Amb cada frase de la música feiem coses diferents.
Primer vàrem posar els picarols a la nineta de la mà:
·      Picar amb el puny a altra mà.
·      Picar amb les palmes.
·      Moure els braços d’un costat a l’altre.
·      Picar a les cuixes.
Després el posarem al turmell ( lloc on el posaven els pagesos ). Recordem que aquestes danses servien per foragitar els mals esperits de la terra i deixar que aquesta pogués descansar del son de l’hivern.
Passos a fer:
·      Picar amb els peus tot fent la marxa.
·      Agafar el nen i ajudar-lo a saltar (en la dansa real aquí fem tisora). Més endavant ho podeu fer,  és molt divertit)
·      Passegem amb les mans agafades.
·      Finalment donem voltes.
·      SALUDAR, un gran final CLAP; CLAP:::::

Per finalitzar, la llum màgica que ja us vaig dir on la podeu trobar i una cançó dolça. Jo us he posat la nº2  del CD “Sona Bach” de la col.leció ESCOLTA L’AUDITORI. On al podeu trobar.....

A LA BIBLIOTECA.....doncs ja sabeu, fins ben aviat!

1,     2,  3,  ja l`he près
2,    3,  4 cap a la butxaca
3, 4 i 5 ja l'hi  tinc    ........els que heu estat amb mi a les sessions ja sabeu que tenim i els que no a que espereu....!!! 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada